Compass Egyesület

Minden amit ma a fiatalokért tehetünk...compassegyesulet.hu

Oktatási és Kultúrális Főigazgatóság

A kreatív európai fiatalságért kulturkozpont.hu

Somogyudvarhelyi Kuckó Alapítvány

"Merj álmodni, mert az álmok álmodói meglátják a holnapot. Merj kívánni, mert a kívánság a remény forrása, s a remény éltet bennünket. Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát. Ne félj olyat látni, amit senki más nem lát. Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel... Mások is ezekben fognak hinni. Higgy a csodában, mert teli van vele az élet. De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn a lelkedben rejtőzik. A Csoda, a Remény, a Szeretet és a Holnap Álmai." (Ron Cristian)

Dear reader!

From October 2013 Somogyudvarhely Kucko Organiyation has been collaborating with the European Voluntary Service coordinated bz Compass Organization in Kaposvár.

The accommodation for the volunteers is offered in Csurgo (Csurgo, Eotvos street 4). The organization offers the chance for the volunteers to develop their skills and opportunities (i.e. volunteers can go to secondary schools in Csurgo or they can go to a primary school in Somogyudvarhely). Volunteers will have the opportunity to work hand-by-hand with their mentors and their activities will be coordinated. They will attend foreign language lessons (Hungarian and English)

What is an EVS?

Az EVS a „European Voluntary Service”, azaz Európai Önkéntes Szolgálat nevének angol rövidítése.

A programot az Európai Bizottság azért hozta létre, hogy a fiataloknak lehetőséget adjon tudásuk, készségeik fejlesztésére, elősegítse társadalmi mobilitásukat, és ösztönözze kezdeményezőkészségüket. Az EVS támogatást nyújt ahhoz, hogy 18-30 éves fiatalok hosszabb időre (de legfeljebb 12 hónapra) bekapcsolódjanak egy külföldön működő non-profit intézmény, civil szervezet mindennapos munkájába, képességeiket fejleszthessék, nyelvet tanuljanak, új területeken tapasztalatokat szerezhessenek. Ez a sajátos tanulási lehetőség segítséget nyújt a fiataloknak ahhoz, hogy bekapcsolódjanak a társadalom életébe, illetve munkatapasztalatot szerezzenek, ami hozzájárulhat elhelyezkedési esélyeik növeléséhez. Az EVS kiemelt célja egyrészt, hogy segítséget nyújtson a fiataloknak saját jövőjük formálását illetően, másrészt, hogy az önkéntes szolgálat során kialakuló kapcsolatokkal erősödjön az intézmények, civil szervezetek nemzetközi együttműködése és tapasztalatcseréje.