Támogatóink

Compass Egyesület

Minden amit ma a fiatalokért tehetünk...compassegyesulet.hu

Oktatási és Kultúrális Főigazgatóság

A kreatív európai fiatalságért kulturkozpont.hu

Somogyudvarhelyi Kuckó Alapítvány

"Merj álmodni, mert az álmok álmodói meglátják a holnapot. Merj kívánni, mert a kívánság a remény forrása, s a remény éltet bennünket. Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát. Ne félj olyat látni, amit senki más nem lát. Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel... Mások is ezekben fognak hinni. Higgy a csodában, mert teli van vele az élet. De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn a lelkedben rejtőzik. A Csoda, a Remény, a Szeretet és a Holnap Álmai." (Ron Cristian)
More...

Kedves látogató!

2013. októberétől EVS szolgálat zászlaja alatt a Somogyudvarhelyi Kuckó Alapítvány külföldi önkéntes fiatalokat fogad, a Compass Európai Ifjúsági Közösségért Egyesület koordinálásával.

Szállást az Alapítvány csurgói telephelyén biztosít számukra. (Csurgó, Eötvös utca 4.) Több intézményben is lehetőséget kapnak, hogy kipróbálhassák rátermettségünket, munkájukkal segítséget nyújtsanank. (pl.: Csurgón a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium és Általános Iskola és Kollégiumban ; somogyudvarhelyi Arany János Általános Iskolában; csurgói Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskolában, S.udvarhelyen a Montessori-Kuckó Óvoda és családi napköziben; Csurgón a Montessori Gyermekkuckó családi napköziben és különböző közösségi eseményeken, rendezvényeken.)

Az önkéntesek munkájukat mentoraik koordinálásával és közreműködésével végzik.

Igény szerint részt vesznek többek között az angol nyelvi órákon, fejlesztő különórákat tartanak, kézműves eszközöket készítenek a gyermekek részére, részt vesznek a bölcsődés és óvodás korú gyermekek gondozásában, fejlesztésében, délutáni programokat rendezünk a diákoknak, felnőtteknek. Szívesen fogadjuk azokat az aktív felnőtteket, akik részt vennének velünk a programok lebonyolításában, illetve új ötletekkel érkeznek.

Mit jelent az EVS szócska?

Az EVS a „European Voluntary Service”, azaz Európai Önkéntes Szolgálat nevének angol rövidítése.

A programot az Európai Bizottság azért hozta létre, hogy a fiataloknak lehetőséget adjon tudásuk, készségeik fejlesztésére, elősegítse társadalmi mobilitásukat, és ösztönözze kezdeményezőkészségüket. Az EVS támogatást nyújt ahhoz, hogy 18-30 éves fiatalok hosszabb időre (de legfeljebb 12 hónapra) bekapcsolódjanak egy külföldön működő non-profit intézmény, civil szervezet mindennapos munkájába, képességeiket fejleszthessék, nyelvet tanuljanak, új területeken tapasztalatokat szerezhessenek. Ez a sajátos tanulási lehetőség segítséget nyújt a fiataloknak ahhoz, hogy bekapcsolódjanak a társadalom életébe, illetve munkatapasztalatot szerezzenek, ami hozzájárulhat elhelyezkedési esélyeik növeléséhez. Az EVS kiemelt célja egyrészt, hogy segítséget nyújtson a fiataloknak saját jövőjük formálását illetően, másrészt, hogy az önkéntes szolgálat során kialakuló kapcsolatokkal erősödjön az intézmények, civil szervezetek nemzetközi együttműködése és tapasztalatcseréje.